GUVERNUL STIMULEAZĂ PRODUCȚIA DE BERE
Guvernul a aprobat miercuri un nou regulament privind berea și băuturile pe bază de bere pentru a stimula dezvoltarea producției de bere și a lanțurilor conexe.
Potrivit INFOTAG, principalele modificări includ extinderea clasificării berii în ceea ce privește conținutul de extract în must, concentrația de alcool și tipul de fermentare. De asemenea, se introduce reglementarea berii cu conținut scăzut de alcool în intervalul 0,5-3,9 % pentru a răspunde cererii în creștere de produse cu conținut moderat de alcool.
Guvernul consideră că modificările vor avea un impact pozitiv asupra sectorului privat prin simplificarea procedurii de introducere a berii pe piață. Eliminarea cerinței de certificare reduce costurile pentru producători prin eliminarea nevoii de a plăti pentru procedurile de evaluare a conformității.
„Aceste măsuri au potențialul de a da industriei impulsul necesar și de a aduce beneficii economice. Prin punerea lor în aplicare, ne propunem să asigurăm un viitor durabil și prosper pentru industria berii”, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ludmila Catlabuga, la ședința de guvern.