1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. DE LA O PERSPECTIVĂ POLITICĂ, ACȚIUNILE PRIVIND CREAREA BLOCULUI ”VICTORIE” POT FI CALIFICATE CA ”TRĂDARE DE STAT” - DEPUTATUL LILIAN CARP
16:31 - 24.04.2024
2
0 /5 Stars by
0
0

DE LA O PERSPECTIVĂ POLITICĂ, ACȚIUNILE PRIVIND CREAREA BLOCULUI ”VICTORIE” POT FI CALIFICATE CA ”TRĂDARE DE STAT” - DEPUTATUL LILIAN CARP

DE LA O PERSPECTIVĂ POLITICĂ, ACȚIUNILE PRIVIND CREAREA BLOCULUI ”VICTORIE” POT FI CALIFICATE CA ”TRĂDARE DE STAT” - DEPUTATUL LILIAN CARP

Președintele comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, consideră că dintr-o perspectivă politică, acțiunile privind crearea blocului „Victorie” pot fi calificate drept „trădare de stat”. Conform INFOTAG, acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat postului de televiziune RliveTV.

„Din punct de vedere politic, aceste acțiuni pot fi calificate drept trădare de stat. Toate acestea pot fi interpretate ca o intervenție directă în politica Republicii Moldova. Toate partidele pe care Șor le-a creat în ultimii ani sunt acum unite într-un bloc electoral. Acest lucru se întâmplă într-un an foarte important al alegerilor, deoarece este mai ușor pentru ei să transmită mesaje dintr-un singur bloc decât să le distribuie prin intermediul partidelor separate”, a remarcat Carp.

Potrivit acestuia, evaluarea juridică a acestor acțiuni ar trebui să fie făcută de procuratură.

„Am văzut că procurorul general a declarat că vor analiza acțiunile persoanelor care au organizat această acțiune. Și acest lucru este corect. Pot oferi doar o caracterizare politică: este trădare de stat. Șor întreprinde direct acțiuni pentru destabilizarea Republicii Moldova”, a subliniat Carp.

Lilian Carp a menționat că întotdeauna este necesar să acționăm conform legii. Răspunzând întrebărilor, deputatul a spus că acest lucru se referă și la declarațiile bațcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, care recent a amenințat că „autonomia poate declara independența, dacă Moldova decide să se unească cu România”. În opinia sa, aceste declarații nu intră sub incidența legii privind combaterea separatismului.

„Aceste declarații trebuie să fie urmate de acțiuni. În acest caz, nu au fost luate măsuri. Trăim într-un stat de drept, unde legea trebuie respectată chiar și în cazul unui criminal. În caz contrar, am putea ajunge într-o situație în care orice persoană care face o astfel de declarație pe rețelele de socializare să fie trasă la răspundere. Dar acesta este absurd. După orice declarație, trebuie să urmeze o încercare de a întreprinde acțiuni. Serviciul de Informații și Securitate adună probe, procuratura decide dacă acțiunile unui anumit politician sau persoană conduc la o situație destabilizatoare. Și atunci se iau măsuri împotriva acelei persoane. Ei știu asta perfect. Latră, fac zgomot, dar nu mușcă. Organele de aplicare a legii monitorizează situația”, a concluzionat Carp.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее